Kiropraktik och naprapati har ett syfte och det är att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor som kommer genom rörelse. Behandlingar utförs med händerna av en utbildad kiropraktor eller naprapat, som ofta har egna privata kliniker runt om i landet. Fördelarna är givetvis smärtlindring och att man får hjälp med sina besvär. Vi kommer i denna artikel gå igenom ytterligare fördelar samt hur en behandling går till.
Hur går en behandling till?
Det är inte helt ovanligt att man är orolig inför ett besök hos en kiropraktor och i många fall att man inte ens vågar att boka en tid. Givetvis ska alla som kan få hjälp också få sin hjälp. Därför kommer vi här gå igenom hur en behandling går till före, under och efter.
Inför ett besök behöver du inte göra någonting i form av förberedelser. Var beredd på att behöva förklara dina smärtor samt ta av delar av kläderna. I vissa fall önskar kiropraktorn att du har träningskläder men det är ingenting de förväntar sig.
Under besöket kommer du behöva besvara frågor om din hälsa samt eventuella sjukdomar. Kiropraktorn kommer sedan känna och klämma för att slutligen ge dig en diagnos. Mycket tid kommer läggas på att förklara diagnosen så att du förstår hur behandlingen ska gå till.
Behandlingen är en kombination av att kiropraktorn känner, klämmer, töjer och trycker samt av ett åtgärdsprogram. Åtgärdsprogrammet är antingen övningar ni gör ihop eller att du själv gör dessa hemma. Efter behandlingen kan man känna sig öm men de flesta har mindre ont och är mer rörliga direkt.
Fördelar med att besöka kiropraktor
Fördelarna är givetvis den direkta minskade smärtan och ökade rörlighet du känner direkt efter besöket. Vi på Medograf har pratat med Gustaf från Kiropraktor Stockholm Maria, som anses vara den bästa kiropraktor i Stockholm, hur hans kunder upplever de direkta fördelarna:
”Många kunder upplever mindre smärta direkt efter besöken men även en trygghet och förståelse i de övningar man får med sig hem” säger Gustaf.
Vanliga besvär
- Stelhet i muskler
- Spänningar i axlar och nacke
- Låsningar som trycker på nerver
- Domningar i underben
- Diskbråck
- Spänningshuvudvärk
- Strålningar i armarna